Video afspelen

werken op de mee-manier

Dagelijks werken we aan een samenleving waarin mensen met een beperking zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun toekomst. Met onze manier van denken en werken realiseren we duurzame oplossingen voor cliënten. Wij ondersteunen cliënten om zélf hun oplossing te bedenken. Zélf hun plan te maken. Waar kan en nodig samen met hun netwerk. We noemen dit Sociale Netwerk Versterking: de MEE-manier van werken.

Dit levert het op

De cliënt is minder afhankelijk van professionals
Het sociale netwerk biedt een duurzame oplossing, waardoor de cliënt minder snel terugvalt
De cliënt doet minder beroep op betaalde voorzieningen en zorg
Bij calamiteiten is hulp binnen het netwerk voor handen
Het aantal her-aanmeldingen voor ondersteuning vermindert
De zelfredzaamheid van de cliënt is vergroot

Naast de cliënt staan

Als cliëntondersteuner sta je altijd náást je cliënt. Als gelijkwaardige partners werk je samen aan een oplossing van de problemen. Je werkt vanuit het besef dat mensen met een beperking en de mensen in hun omgeving vaak meer kunnen dan zij zelf denken. Samen vind je de juiste weg en middelen om de cliënt sterker te maken. Zo help je mensen met een beperking bij een zelfstandig leven.

Wie werken er bij ons?

Bij ons werken zo’n 320 professionals, waarvan de meesten cliëntondersteuner zijn. Zij werken in wijk-, buurt of jeugdteams van gemeenten. Anderen werken bij MEE zelf, bijvoorbeeld als onafhankelijk cliëntondersteuner, trainer, gedragsdeskundige of bij de staf en ondersteunende diensten als beleidsmedewerker, secretaresse of telefoniste.

Wij werken samen met ervaringsdeskundigen, die wij zelf opleiden. En elk jaar vinden veel stagiaires hun weg naar MEE. Bij MEE LiNCK werken we ook met vrijwilligers.

Wie ondersteunen we?

Wij zijn er voor mensen van alle leeftijden met een (niet zichtbare) beperking. Dat zijn mensen met een vorm van autisme, (licht) verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, lichamelijke beperking, chronische ziekte of psychische problemen. We zijn er ook voor hun netwerk – de sociale omgeving – zoals gezinsleden, familie of vrienden.

Elke vraag, elke cliënt en elke situatie is anders. Dat maakt het werk heel afwisselend en uitdagend.

Waar werken we?

Wij ondersteunen de inwoners van 53 gemeenten in Noord en Midden Limburg, Noordoost Brabant, Zuidoost Brabant, regio ’s-Hertogenbosch en regio Tilburg. 

In bijna al die gemeenten werken onze cliëntondersteuners samen met andere organisaties in wijk-, buurt- of jeugdteams van gemeenten. Daarnaast kunnen inwoners van alle gemeenten bij ons terecht voor onafhankelijke cliëntondersteuning.  

Meer weten over wat we doen voor cliënten en professionals? Kijk op onze website.

Word mijn collega
Dan maken we samen het verschil voor mensen met een beperking.
Ga naar de inhoud